Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné
  • Čas přípravy
    15 minut
  • Doba vaření
    45 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    1 hodina

Polévky patří mezi naše oblíbená jídla, hlavně během podzimních a zimních měsíců, kdy je venku zima a polévka krásně zahřeje. Nejraději máme krémové polévky. Doporučuji vyzkoušet polévku z hlívy, která je zdraví prospěšná.

Polévka z hlívy ústřičné je lahodná, krémová a hustá polévka, která příjemně zasytí. Postup přípravy této polévky je stejný jako při přípravě dršťkové polévky, akorát místo drštěk, použijeme hlívu ústřičnou, takže si přijdou na své i vegetariáni.

Suroviny – Polévka z hlívy ústřičné

  • Hlíva ústřičná
  • Cibule
  • Zeleninový vývar
  • Olej
  • Brambory
  • Hladká mouka
  • Česnek
  • Majoránka sušená
  • Sladká paprika mletá
  • Chilli
  • Sůl, pepř

Postup přípravy – Polévka z hlívy

  • Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme cibuli.
  • Až cibule mírně změkne, přidáme hlívu ústřičnou, sušenou majoránku promnutou v ruce, sůl a dusíme 5-10 minut.
  • Přidáme sladkou papriku, chilli a necháme minutku restovat. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a povaříme doměkka.
  • Hlíva nikdy úplně nezměkne, takže stačí, když j trochu měkká.
  • V 50 ml rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Důkladně promícháme, povaříme dalších 10 minut, dochutíme prolisovaným česnekem a solí dle chuti.
  • Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou a polévku podáváme ještě teplou.

Vyzkoušejte také:

Suroviny

Polévka z hlívy ústřičné

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Dagmar Lišková

      děkuji za skvělý recept

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..